Projektgruppen för SAMarbete

SAMarbete är en arbetsmarknadsmässa för samhällsvetare. Syftet med SAMarbete är att skapa en plats för arbetsgivare och studenter att nätverka. Det är också en plats där studenter kan inspireras kring vägar efter studierna och möta framtida arbetsgivare. På mässan finns organisationer som kan erbjuda studenter deltidsjobb, praktikplatser,  ämnen till kandidat- och masteruppsatser och kanske en framtida karriär. SAMarbete ger studenter möjligheten att skapa en förståelse för vad arbetsmarknaden har att erbjuda. Kolla in vår hemsida www.samarbete.org  för mer information om arbetsmarknadsdagen.

Positioner inom projektgruppen

Projektledare (1 person)

Projektledaren arbetar nära den heltidsarvoderade Arbetsmarknadskoordinatorn på Samhällsvetarkåren. Som projektledare har du en helhetssyn över projektet, samt koordinerar och stöttar de olika personerna i projektgruppen.  Du har även ett strategiskt ansvar och ser till att projektgruppen har samma mål och vision med dagen. Du måste kunna ha en god planerings- och ledarskapsförmåga, vara analytisk och lösa problem när de uppstår samt alltid kunna se nästa steg i projektet.

Organisationsansvarig (3 personer)

Som organisationsansvarig är det du som ansvarar för hitta passande utställare till arbetsmarknadsdagen. Det blir därför viktigt att bygga upp en god relation med utställarna och kunna leverera bra service. Som organisationsansvarig är det väsentligt att vara utåtriktad och inte rädd för att ta för sig. Det är viktigt att du som söker är bra på att planera din tid och ditt arbete eftersom det är bra att få in organisationerna i god tid till dagen. Det är en post med mycket ansvar som kan bidra till värdefulla kontakter inför framtiden.

Logistikansvarig (1 person)

Att vara logistikansvarig för SAMarbete innebär att du ansvarar för dagens program, innehåll samt utformningen av hela mässan från helhet till detalj. Som logistikansvarig bör du vara ordningsam, strukturerad och initiativrik. Det är viktigt att kunna hålla många bollar i luften och vara ute i god tid, samt kunna kartlägga dagen för att förbereda alla steg. Du bör också ha en god samarbetsförmåga och kunna delegera ut uppgifter på ett strategiskt sätt under den viktiga dagen.

Värdansvarig (2 personer)

Värdansvarig innebär att du är ansvarig för rekryteringen av eventvärdar; de studenter som hjälper till både innan och under själva mässdagen. Du behöver kunna arbeta strategiskt och planera ditt arbete långt i förväg, ha god social kompetens och tycka om att ta kontakt med nya människor. Du är ansvarig för att bidra till en trivsel och trygghet för eventvärdarna samt att kommunicera all information som eventvärdarna behöver under dagen SAMarbete. I rollen blir det därför viktigt att kunna koordinera, vara stresstålig samt kunna vara en god personkännare.

Sponsoransvarig (2 personer)

Som sponsoransvarig är din uppgift att hitta sponsorer som vill bidra med material som behövs inför mässan och marknadsföringsevent innan dagen, exempelvis priser till tävlingar, mat, dryck och så vidare. Du får möjlighet att träffa en hel del människor i näringslivet och det är en stor fördel om du är framåt och utåtriktad person.

Kommunikatör (1 person)

Som kommunikatör har du hand om all extern kommunikation; ser till att studenterna är uppdaterade om vad som kommer att hända under dagen. Kreativitet och ett öga för form är viktigt – kunskap om Photoshop, Illustrator och Indesign är en stor fördel. Samtidigt som kreativitet är väsentligt så är ett sinne för planering nödvändigt för att kunna strukturera när all marknadsföring ska lanseras. Många saker tar längre tid än vad man tror och det gäller att vara ute i god tid! Det är du som har hand om all tryck av posters, affischer och broschyrer till mässan. Ser till att hemsidan och Facebook-sidan är uppdaterade och att vi har ett lagom flöde på Instagram.

Vill du söka till någon av posterna inom Projektgruppen för 2022/23?

Fyll i följande google formulär!

Följ SAMarbete på sociala medier!