Studentlund

Vad är Studentlund?

Genom medlemskap i Studentlund blir du också medlem i en nation, Akademiska föreningen och en kår, det är med andra ord tre medlemskap i ett! Att vara medlem ger dig tillgång till Lunds breda studentliv.

För att bli medlem i Studentlund följ dessa enkla steg:

  1. Gå till Studentlunds hemsida
  2. Ladda upp antagningsbeskedet
  3. Fyll i kontaktinformation, bekräfta kontaktinformationen och betala för ditt medlemskap.
  4. Välj din nation och bekräfta medlemskapet. På Studentlunds sida om nationerna kan du läsa mer om dem alla.
  5. Gå till nationen under deras inskrivning och berätta att du vill bli medlem. Ta med din legitimation och betalintyg från Studentlunds hemsida.
  6. Klart!

Du är nu medlem hos Studentlund och kan njuta av studentlivet samt studentrabatter. Du får tillgång till detta genom Studentkortet som blir tillgängligt i Studentkortets app inom några timmar. Du kommer också få ett fysiskt kort skickat till adressen du registrerat inom 14 dagar. Under du väntar på att få tillgång till det kort kan du använda ditt betalintyg för att ta dig in på nationer och kåraktiviteter.

Vanliga frågor och svar

Jag kan inte betala medlemsavgiften på webbplatsen

Försök använda en annan webbläsare eller godkänna att ditt kort kan användas för internetköp. Observera att du inte kan använda ett American Express-kort för att betala. Du kan också betala med både Swish och Bankgiro.

Jag vill bara vara medlem i studentkåren och inte vara medlem i en nation eller i AF

För att bli medlem i Samhällsvetarkåren måste du vara medlem i Studentlund. Om du studerar vid Lunds universitet men i en annan stad som Helsingborg eller om du läser en distanskurs finns det undantag från denna regel. Du kan sedan välja att bara vara medlem i studentkåren.

Mitt fysiska kort har inte kommit

Ditt plastkort tar upp till 14 dagar innan det skickas och skickas. Du måste ha en adress i Sverige för att plastkortet ska kunna skickas. Om du fortfarande inte har fått ditt kort inom 14 dagar, besök oss under vårt drop-in så hjälper vi dig.

Mitt kort ser inte rätt ut i Studentkortet-appen

Om du inte har anmält dig till en nation är ditt medlemskap i Studentlund inte fullständigt och därför inte giltigt. Besök en nation för att anmäla dig.

Mitt digitala kort var korrekt men nu är det grått

Om ditt kort har blivit grått betyder det att du inte registrerat dig i någon nation inom registreringsperioden. Detta kallas ett odefinierat nationskort och är inte giltigt inom Lunds studentliv. Oroa dig inte, du kan gå till vilken nation som helst och anmäla dig. Först då är du berättigad att delta i alla Studentlund-aktiviteter.

Mitt Studentkort säger att jag är medlem i en annan studentkår

Medlemssystemet är utformat för att automatiskt veta vilken studentkår du tillhör, beroende på vad du studerar. Om du har tilldelats fel studentkår, vänligen kom in under våra timmar och vi hjälper dig att fixa det. Vi kan bara hjälpa dig om du inte redan har betalat medlemsavgiften för denna termin, så se till att den är korrekt innan du betalar!

Jag var tidigare medlem men har inte betalat medlemsavgiften den senaste terminen. Jag vill betala nu och bli medlem igen.

Du kommer automatiskt att tas bort som medlem. Du måste registrera dig i systemet. Om du inte har ett nytt antagningsbeslut laddar du upp ditt registreringsbevis (registreringsintyg) istället. Du hittar det i Ladok.

Mer om Studentlund

Studentlund är ett samarbete som består av nationerna i Lund, studentkårerna och Akademiska föreningen. Studentlund erbjuder många möjligheter att utvecklas som person och få värdefulla färdigheter och erfarenheter utanför föreläsningssalarna. Ett medlemskap i Studentlund är inte bara unikt utan det är också en av de starkast bidragande faktorerna till varför nya studenter kontinuerligt väljer att studera i Lund varje termin. Det är ett gemensamt medlemskap som inkluderar alla de tre tidigare nämnda organisationerna i ett medlemskap som ger dig tillgång till alla saker som gör Lund till en så bra stad att studera i.

Akademiska föreningen (AF) är en ideell organisation för studenter med målet att samla och utöka kulturaktiviteter vid Lunds universitet. Genom att erbjuda arrangerade evenemang i AF-borgen möjliggör AF föreningar och individer att genomföra små och stora evenemang som berikar Lunds studentliv. AF-borgen är studentbyggnaden som bland annat ger studieplatser i Café Athen. På natten är AF-borgen centrum för många av de aktiviteter som AF: s kommittéer och föreningar organiserar. AF tillhandahåller också bostäder genom stiftelsen AFB som hyr nästan 6000 bostäder uteslutande till studenter, vilket gör AFB till Lunds största studentbostadsföretag.

Nationernas huvuduppgift är att bidra med sociala aktiviteter utanför dina studier. Majoriteten av nationernas aktiviteter består av restauranger, pubar och nattklubbar, samt sportaktiviteter, tidningar, körer, stipendier, bostäder och mycket mer. För att få tillgång till en specifikt nations bostäder måste du vara medlem i just den nationen.