Kandidera till presidial med ansvar för universitetsgemensamma frågor

Som presidial med ansvar för universitetsgemensamma frågor fokuserar du främst på utbildningspolitik på en universitetsgemensam nivå. I uppdraget har du nära kontakt med andra kårer och representerar Samhällsvetarkåren i LUS. I och med detta blir du för många Samhällsvetarkårens ansikte utåt. Just representationen är central i det här uppdraget och du behöver därför ständigt förankra ärenden i Samhällsvetarkåren för att sedan framföra Samhällsvetarkårens uppfattning. Eftersom detta är ett presidialuppdrag kan du även bli ordförande för Samhällsvetarkåren.

Fullständig instruktion för presidial med ansvar för universitetsgemensamma frågor finner du i kårens reglemente.

Kvalifikationer

Du behöver vara diplomatisk, samarbetsvillig och lyhörd. Det är viktigt att du är bekväm med att företräda Samhällsvetarkåren. Du behöver vara intresserad och insatt i de utbildningsfrågor som berör samhällsvetare och ha en förmåga att snabbt kunna hantera mycket information. För att passa för uppdraget behöver du vara aktiv medlem sedan tidigare, gärna som studentrepresentant.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Meriterande

  • Föreningserfarenhet
  • Erfarenhet av styrelsearbete
  • Formellt skrivande

Instruktioner

Ansökningstiden är 24 mars – 6 april kl.23.59. Observera att möjligenheten att nominera någon annan stängs den 31 mars kl 23.59. Din ansökan ska innehålla både CV och ett personligt brev.

Det personliga brevet ska innehålla följande: En kort presentation av dig själv och vilken post du söker; Tidigare relevanta erfarenheter; Varför du söker posten; Dina visioner för kåren.

Ansökan sker via det Google-formulär som är länkat nedan, där du även bokar in en tid för din intervju.

Vi vill även notera att Doodle-formuläret inte skickar någon bekräftelse för bokad intervjutid, vilket innebär att du själv bär ansvaret att hålla koll på din egen tid. Skriv därför upp den så fort du bokat.

Ifall formuläret inte fungerar så går det bra att maila ansökningen till valberedning@samvetet.lu.se.