Tandem

Tandem är en av de mest kända traditionerna i Lund

Över tusen studenter deltar i evenemanget, både nationer, studentkårer och andra föreningar åker med buss till Göteborg och tävlar mot varandra ner till Lund igen med endast tandemcyklar som färdmedel. Upplevelsen varar i 36 timmar med flera feststopp på vägen. Här får du chansen att tävla mot vädret och de andra lagen i ett oförglömligt lopp. Varje Tandem-team har generaler som ordnar mat, utklädnader och andra roliga saker för hela laget, som ett tack får generalerna gå med i tandem gratis!

Tandem förekommer varje år med undantag för de år då Lundakarnevalen hålls. Håll utkik efter mer information på våra sociala medier, om du har några frågor tveka inte att kontakta event@samvetet.lu.se!

Tandemgeneraler

Tandem organiseras av Idrottskollegiet centralt och varje deltagande organisation har Tandem-generaler som hanterar arbetet. Tandemgeneralerna arbetar tillsammans med eventkoordinatorn för att planera och genomföra evenemanget. Tandemgeneralernas huvudansvar är att planera Tandem-upplevelsen för Samhällsvetarkårens studenter och fungera som samordnare under de faktiska Tandem-dagarna på bussen. Generalerna planerar marknadsföringen av evenemanget, biljettförsäljning, bussens tema, lekar på bussen och andra logistiska detaljer för dagarna på bussen. Tandemgeneralerna rekryteras vanligtvis i början av mars och träffas sedan ungefär en gång i veckan för att planera evenemanget, som äger rum i början av maj.

Under Tandem-dagarna ansvarar generalerna för att samordna deltagarna och förarna och se till att regler och trafikregler följs, vilket innebär att de förväntas vara nyktra. Generalerna förväntas vara medvetna om trafikreglerna och reglerna från Idrottskollegiet (IK) och förväntas också hjälpa studenter som deltar om de olika reglerna inte förstås. Vill du veta mer om positionerna? Kontakta event@samvetet.lu.se!